Kuka täällä kääntää ja kir­joit­taa?

DSC_46823%5B1%5D-me.jpg

Kääntäjä ja museotäti.

Käännöskilven palveluista vastaa värikäs FM Emma Rautiainen (os. Kilpi).


Olen 29-vuotias ja asun metsän laidalla Hämeenlinnan kupeessa Rengossa. Minulla on vuonna 2021 syntynyt tytär.


Olen luonteeltani sosiaalinen ja kääntäjäntyön vastapainoksi työskentelen myös osa-aikaisena museo­pal­ve­lu­vas­taa­va­na.

Workplace in my office with coffee

Am­mat­ti­lai­nen.

Olen valmistunut filosofian maisteriksi Tampereen yliopiston monikielisen viestinnän ja käännöstieteen maisteriohjelmasta pääkielenäni ruotsi ja erikoistumisalanani lain ja hallinnon erikoisala. Sivuaineinani olen lukenut matkailua, venäjän kääntämistä sekä tiedotusoppia.


Yhden opiskeluvuosistani vietin vaihto-opiskelijana Uppsalan yliopistossa, jossa opiskelin pohjoismaisia kieliä yhdessä ruotsia äidinkielenään puhuvien opiskelijoiden kanssa.

selective focus photography of blue and black pen

Taitava sa­nan­käyt­tä­jä.

Tekstien kirjoittamisesta sekä niiden parissa puuhailusta olen ollut innostunut jo pienestä pitäen, sillä harrastin kouluaikanani kymmenen vuotta kirjoittajakoulua, jossa opiskeltiin ja harjoiteltiin erilaisten tekstien kirjoittamista.


Kääntäjänä ja kirjoittajana minulle on tärkeää, että tuottamani teksti on niin luontevaa ja sujuvaa kuin mahdollista. Kääntäessä pyrinkin aina mahdollisuuksien mukaan siihen, että tekstistä ei missään kohtaa huomaisi, että kyseessä on käännös.

DSC_4732-me.JPG

In­nos­tu­nut & har­ras­tu­nut.

Harrastuksiini kuuluvat käsityöt, etenkin neulominen ja virkkaaminen, pilates, luonnossa liikkuminen ja valokuvaus. Tykkään myös kasveista ja puutarhatöistä.

SKTL_logo%2Bselite_pysty-me.jpg

Yhteisiin pe­li­sään­töi­hin si­tou­tu­nut.

Ota yhteyttä

Käännöskilpi

+358 50 4656 751

emma(at)kaannoskilpi.fi


y-tunnus: 2949116-5

© Käännöskilpi 2021. Kaikki oikeudet pidätetään.